Maak kennis met de muzikanten van het IN DOORS Muziek Moment 2022!
Ontmoet Manon Nijenhuis in haar muzikale tuin, waar ze je met haar melodieën omarmt, met je danst en verhalen met je deelt.
Door haar liefde voor de natuur en haar fascinatie voor improvisatie en ritmiek te laten samensmelten, ontkiemt er kleurrijke jazz met een vleugje soul, world en minimal music.
Bloemen en planten vormen haar grootste inspiratiebron, evenals muziek van artiesten als Esperanza Spalding, Gregory Porter en Lianne la Havas. Dit is te horen op haar debuut EP ‘Flowerpicking’, die ze in 2020 uitbracht. In ditzelfde jaar werd ze genomineerd voor de Conservatorium Talent Award.
Bezetting
Manon Nijenhuis - 31/12/1997
Jack Willemse - 12/7/1997
Martijn Hak - 1/11/1996
Jonas Kroese - 23/11/1994
Jeroen den Daas - 18/2/1992
La femme is het verhaal van twee ‘empowered women’ die één worden in de muziek. Ze zijn beiden alumni van het conservatorium van Amsterdam, waar ze elkaar ontmoet hebben. Dit in een project waarin ze de firebird suite speelden. Het ‘vuur’ van de firebird willen zij overbrengen in hun muziek. De focus van het duo ligt dan ook op Franse muziek van eind 19de, begin 20ste eeuw, zoals Stravinsky. Zowel de harp als fluit kwamen echt tot hun recht als instrument in Parijs. Het sprak dan ook voor zichzelf dat een van hun eerste projecten het harp fluit concert was van Mozart, gecreëerd in Parijs.
Eline Verkuijl (8 juli 1995) groeide op in het bosrijke buitengebied van Ede en begon op haar vijfde met pianospelen. 20 jaar later rondde ze haar Bacheloropleiding Klassiek Piano aan het Utrechts Conservatorium af. Tijdens haar Bachelor ontwikkelde zich, naast haar grote liefde voor de klassieke muziek, een passie voor het zingen van zelf-gecomponeerde nummers op het snijvlak van de klassieke en de moderne muziek. De inspiratie hiervoor ontleent ze vooral aan de natuur, de liefde en de menselijke uitdaging en ervaringen. Ze vervolgde haar studie nu met een tweejarige masteropleiding Music Performance met als hoofdvak klassiek piano en bijvak zang en zal aankomend juni gaan afstuderen. Ze werkt parttime met veel plezier als piano juf en in haar vrije tijd is ze vaak in de natuur te vinden. Tijdens het concert van vandaag zal ze haar eigen composities met zang combineren met bestaande klassieke composities.
Het delen van vele artistieke interesses in de disciplines muziek, fotografie en koken: het idee om een gitaarduet te vormen kwam vanzelf bij Odée en Juliusz. Gevoed met hun klassieke opleiding, interesse en voorliefde voor andere soorten kunst, is het duo een artistiek project dat deze invloeden weerspiegelt, constant op zoek om te floreren door muziek uit te voeren. Ze studeren bij Izhar Elias en volgden masterclasses bij Gabriel Bianco en Duo Melis. Het duo heeft concerten gespeeld in Nederland en België inclusief de Hertz concertzaal in TivoliVredenburg - Utrecht, Haitinkzaal en Sweelinckzaal te Amsterdam.
Gericht op het creëren van een pittoresk gitaar programma, inclusief orkest en pianoarrangementen van hun favoriete componisten, benadrukken ze de kleuren, het dynamisch bereik en de gevoeligheid van hun instrumenten.
Waarschijnlijk kent u een klassiek trio met viool, altviool en cello of soms een pianotrio met viool, cello en piano. Wat dacht je van een trio met viool, altviool en bas? Dit trio bestaat uit twee studenten oude muziek van het Conservatorium van Amsterdam, Tim (Historische Altviool) & Chun-Yuan (Historische Weense bas) met hun vriend Maxi. Naast de ongebruikelijke combinatie van instrumenten, stellen we u ook een trio voor van een Boheemse componist, Johann Baptist Vanhal. Het trio zou worden gespeeld op historisch geïnformeerde instrumenten: historische viool, altviool en historische Weense bas met darmsnaren.
Het hart van klarinettiste Femke van den Bergh (1998) ligt bij het samen spelen van muziek in ensemble setting. Zij heeft een passie voor het hedendaagse repertoire en de lage klarinetten maar u mag haar ook zeker wakker maken voor een mooi ensemble stuk uit het klassieke/romantische repertoire. Femke is altijd in voor het ontdekken van nieuwe muzikale aspecten, waarbij de directe samenwerking met componisten en mede-musici een pluspunt is, om echt in het diepe te duiken en samen de grenzen van het instrument op te zoeken.
Femke studeert de master basklarinet bij Fie Schouten aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Haar bachelor behaalde zij aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Rick Huls en Erik van Deuren. Eerder volgde zij lessen bij Celeste Zewald aan de Academie Muzikaal Talent te Utrecht.
Ze speelde al vele projecten, onder andere in een productie van Stockhausens Aus Licht van de Nationale Opera en Ballet tijdens Holland Festival. Talent Opera’s On Verra, The Cursed One en More then the sum of it parts op het Opera Forward Festival en Hoge Gebouwen van Celia Swart bij de Tera de Marez Oyens prijs van Gaudeamus. Concerto no.9 van Maxim Shalygin tijdens het Sounds of music festival 2021. Er werden voor haar al meerdere stukken gecomponeerd o.a. door Alisson Kruussma en Hidde Kramer. Momenteel speelt zij klarinet en basklarinet in het Zemlinsky Chamber Orchestra en organiseert ze haar eigen projecten. Ze volgde onder meer masterclasses bij Theo Loevendie, Herman Draaisma, Jelte Athuis en David Kweksilber.
Op 5-jarige leeftijd kreeg ze haar eerste pianoles. Na het afronden van haar bachelor aan de Tainan National University of the Arts, vervolgde ze haar masterstudie bij Russian Pianist Stepan Simonian in Hochschule für Musik und Theater Hamburg in Duitsland. Tijdens haar studie heeft ze vele masterclasses gevolgd bij grote pianisten zoals David Kuyken, Paul Komen, Boris Slutsky, Vladimir Tropp, Natalia Troull en Enrico Pace. Als actieve jonge pianiste won ze prijzen in tal van nationale en internationale wedstrijden. Als samenwerkend pianiste heeft Joanne Lee (Hua-Hsuan Lee) in vele masterclasses gespeeld, waaronder: de Cello Acadamy Zutphen, Cellofestival Dordt (2019) en als Duo met bevlogen cellist Jeroen den Herder.